Deprem Geleceğimizi Yıkmasın

Türk Eğitim Derneği olarak, 96 yıldır olduğu gibi yine ihtiyacı olan çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Sorumluluğunu aldığımız çocuklarımızı yıllar sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Bu sorumluluğu hiçbir zaman unutmayacağız.

Depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın eğitimlerini destekleyelim, depremin yıkıcı etkisini çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinden uzak tutalım. Çocuklarımız kimsesiz değil; bugün olduğu gibi yarın da bu böyle olacak.

Derneğimiz, ebeveyn kaybı yaşamış olan çocuklara vereceği destek için burs bedeli 13.250 TL olarak belirlemiştir. İhtiyaç sahibi öğrenci sayısı binlerle ifade edilmekle birlikte net sayı resmi kurumlar tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Bağışçılarımız, diledikleri sayıda öğrenciye düzenli veya tek seferlik bağışlarla destek olabilirler.

Hesap Bilgileri

Depremde ebeveyn kaybı yaşayan çocukların eğitimine destek olmak isteyenler; aşağıdaki hesap numaralarına bağışlarını gönderebilirler. EFT/Havale ödeme yöntemini seçtiyseniz; sizinle iletişim kurabilmemiz adına açıklama kısmında iletişim bilgilerinizi (Telefon Numarası veya e-posta hesabınızı) paylaşmanız önemle rica olunur.

Alıcı: Türk Eğitim Derneği
Vakıfbank Kolej Şubesi
Iban No: TR130001500158007319562090

İş Bankası Ankara Ticari Şubesi
Iban No: TR07 0006 4000 0014 3950 0212 23

Denizbank Tunalı Hilmi Şubesi
TL / TR11 0013 4000 0020 0620 8001 05
EUR / TR38 0013 4000 0020 0620 8001 04
USD / TR81 0013 4000 0020 0620 8001 06

SWIFT KODU: DENITRIS

Depremden etkilenen öğrencilere destek olmak için aşağıdaki kanallardan bilgi alabilirsiniz.
E-Posta: depremkampanyasi@ted.org.tr
WhatsApp: +90 (505) 160 46 45
Telefon: +90 (312) 939 42 23
+90 (505) 160 46 45

Kampanya Kapsamında Yapılan Çalışmalar

Akut Dönem Çalışmaları
43 tırdan oluşan yardımlarımızı bölgeye ulaştırdık. İş birlikleri kurarak üç mutfak, bir fırın kurarak bölge okullarımızda binlerce kişiye barınma ve yemek hizmeti verdik. Depremzede çocuklarımızın ihtiyaçları dahilinde oyuncak kampanyası düzenledik. 1500’e yakın depremzede öğrencimizi taşındıkları illerdeki TED Okullarına eğitim ücreti alınmaksızın, psikososyal destek vererek, kitap ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılayarak misafir öğrenci statüsünde naklettik.

Öğrenci Tespiti ve İhtiyaç Analizi Çalışmaları
Ebeveyn kaybı yaşamış çocuklarımıza ulaşmak, o günlerin ağır afet koşullarında çok zorlu bir süreç olarak karşımızda duruyordu. Kayıpların belirlenmesi, çocukların vasilerinin atanması, okul bilgileri ve adreslerinin değişiklik göstermesi gibi nedenlerle burslu öğrencilerimizi belirleme ve ihtiyaçlarını tespit etmek uzun bir zaman aldı. Bölgede çok sayıda ampute çocuğumuzun olması da ayrı bir zorluktu; desteklediğimiz öğrencilerimiz arasında ampute çocuklarımıza ayrı bir ihtimam göstermeye çalıştık. Bu nedenlerle alanlarında uzman bir danışma kurulu, gönüllü ekipler ve profesyonel çalışanlardan oluşan bir kadro kurduk.

TED Afet Destek Ekibimiz Hakkında
TED Burslu Öğrenciler Müdürlüğünde; uzman psikolog, uzman psikolojik danışman, raporlama uzmanlarından oluşan, burs programlarının yürütülmesi ve ilgili burslardan yararlanan öğrencilerin takibinden sorumlu 11 uzman görev alıyor. Ayrıca sürekli sahada bulunan bir çalışanımız mevcut. TED Afet Bursu Danışma Kurulumuzda ise çocuk gelişimi ve psikiyatri alanlarından iki profesör, bir öğretim üyesi klinik psikolog, bir eğitimci bulunuyor. Dönemsel destek aldığımız gönüllü ekiplerimize de yardımları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Psikososyal Takip ve Destek Çalışmaları
TED Afet Bursu kapsamında yer alan öğrenciler kitlesel bir travmaya maruz kalmış olsa da travmanın yarattığı etkilerin bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak kişi bazlı takip ve müdahale planları oluşturduk. İlgili çalışmalar, yakın illerde yer alan TED Okulları ve TED Temsilcilikleri koordinasyonunda, danışma kurulumuzda yer alan psikiyatri profesörü ve klinik psikolog öğretim üyesi süpervizörlüğünde yürütülüyor.

Bu süreçte;
• 687 öğrenci için ev ziyareti düzenledik; psikososyal destek ihtiyacına yönelik tespit çalışması yaptık.
• 153 öğrencinin psikososyal desteğe ihtiyaç duyduğunu tespit ettik.
• Destek ihtiyacı olduğu tespit edilen/ destek talebi bulunan 30 öğrenci, ilgili çalışmalarından yararlanmaya devam ediyor.

Aralık 2023’te başlayan ve TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından yürütülen çalışmalar için ilk saha ise Hatay olarak belirlendi. 13 hafta boyunca yüz yüze devam edecek projede her hafta 2 klinik psikolog sahada görev alacak. Ayrıca burs kapsamında gönüllü olarak yer alan uzmanlar için eğitici eğitimleri verilerek diğer illerde de uygulama sağlanacak.

Ayni Yardımlar-Etkinlikler
Maddi ve psikolojik desteğin yanı sıra ayni ve sosyal ihtiyaçlar konusunda da burs alan çocuklarımızın yanında oluyoruz. Sınav gruplarına (8 ve 12. sınıf öğrencileri) kaynak kitap desteği sağlıyor; tüm öğrencilerin eğitim materyallerine ilişkin ek destek taleplerini değerlendiriyor ve imkânlar dâhilinde karşılamaya devam ediyoruz. Okul öncesi ve ilkokul gruplarına yönelik sosyal aktivite setlerimizle çocuklarımızın sağlıklı gelişimine katkıda bulunuyoruz.

Temmuz ve Ağustos 2023 tarihlerinde düzenlenen Geleceğin Yıldızları Bursa/Uludağ Kampına burslu öğrencilerimizin katılmalarını sağlayarak onlara özel bir deneyim yaşatmak istedik. Çocuklarımızın “bu kampta çok heyecanlı ve keyifli günler geçirdiklerini ve unutamayacakları anılarla kamptan ayrıldıklarını” belirtmeleri bu tip organizasyonlar yapmaya devam etmemiz yönünde bizi teşvik etti. Ankara’da da benzer etkinlikler gerçekleştirdik.

9 İlde 796 Öğrencimiz TED’in ve Bağışçılarımızın Koruması Altında
8-12 yıl arasında öngördüğümüz kampanyamızda, 394’ü Hatay’da olmak üzere toplam 9 ilde 796 öğrenciyi destekliyoruz. TED Afet Bursu kapsamında; Ankara, İstanbul, Kayseri, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Mersin ve Hatay olmak üzere 9 ilde faaliyet gösteriyoruz. Tüm öğrencilerimizin nakdi burs ödemeleri, Eylül ayından beri aylık olarak gerçekleştiriliyor.

Öğrenci Takibi
Türk Eğitim Derneği koordinasyonunda “Travma ve Yas” ve “Travma Sonrası Aile ve Çocuklar ile İletişim” hizmet içi eğitimlerini alan gönüllü ekiplerimiz, burs alan çocuklarımızın takibini gerçekleştiriyor. Her bir gönüllümüz, 10 öğrencinin takibini ve yapılan çalışmaların raporlamasını yürütüyor.

İlk adı “Türk Maarif Cemiyeti” olan derneğimiz, 1946 yılından itibaren, “Türk Eğitim Derneği” adı altında çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

Genel Merkez:
Kavaklıdere Mahallesi, Kızılırmak Cad. No:8 06680 Çankaya/Ankara

+90 312 939 50 00

+90 312 417 53 65

info@ted.org.tr